ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

π. Θεόδωρος Ζήσης Κυρική Ζ’ Ματθαίου- Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Αποστολικό ανάγνωσμα  (Ρωμ. ιε΄ 1-7) και Αγία Μαρία Μαγδαληνή – Εκφων. (22/7/2012) Ηχητικό αρχείο MP3 – Διάρκεια 00:33:02- Μέγεθος 30,2 MB (22/7/2012)

Πηγή: http://www.impantokratoros.gr/AF3A177A.el.aspx

22/07/2012 Posted by | πατέρας Θεόδωρος Ζήσης., πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, Οικουμενισμός, mp3 | , , , , , , , , | Σχολιάστε

Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν ψηφιακή τηλεόραση;

Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων…

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι από σήμερα εξαφανίζεται η αναλογική τηλεόραση στην Αττική; Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου

Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το είδος τηλεόρασης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε προσωπικό επίπεδο.

Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεόρασης, οι κινήσεις του καταγράφονται, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.

Παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα. Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεόρασης, κλπ. Το γεγονός ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος τηλεόρασης) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.

Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα;

Έχουμε ένα μνημόνιο που προβλέπει την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό;

Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο;

Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα;

Κανένα από τα σημεία δεν δίνεται στους Έλληνες πολίτες για να ενημερωθούν.

Τέλος, τα μονοπώλια έχουν απαγορευτεί ναι ή όχι; Και αν απαγορεύτηκαν, πως επιτρέπεται η μονοπωλιακού τύπου ενημέρωση; Μήπως επειδή είναι και η καλύτερη συναινετική (μετά το διαδίκτυο) παρακολούθηση;

ΥΓ: Βλέπουμε έτσι γιατί οι ηλεκτρονικές ταυτότητες απορρίφθηκαν στη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά από έντονες αντιδράσεις των πολιτών, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τις πλασάρουν εδώ.

Πηγή: http://xristianos.gr/forum/viewtopic.php?f=174&t=5252#p11105

22/07/2012 Posted by | Εθνικά θέματα, Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | , , , , , , , , | Σχολιάστε

Λόγιος Ερμής: EKTAKTO! Ετοιμασίες για εισβολή στη Συρία; Αποσύρεται η Ελληνική πρεσβεία;

Μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις που μεθοδεύονται σε βάρος της Συρίας, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, προκαλούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του ΥΠΕΞ, έδωσε εντολή για την εκκένωση της πρεσβείας στη Δαμασκό και την άμεση απομάκρυνση του προσωπικού. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με άλλες πηγές, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί σχεδιασμοί για την οργάνωση μιας μεγάλων διαστάσεων αποστολής απομάκρυνσης ξένων υπηκόων από τη Συρία.

Ολα δείχνουν ότι οι ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δρομολογούν εξελίξεις σε βάρος του συριακού και των άλλων λαών, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη γειτονιά μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχεδιασμοί για την απομάκρυνση ξένων υπηκόων έχουν ως επίκεντρο την Κύπρο, η οποία προετοιμάζεται για την υποδοχή περίπου διακοσίων χιλιάδων ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρίσκονται στη Συρία. Σύμφωνα με υπολογισμούς που γίνονται για την οργάνωση της μεταφοράς, στη Συρία υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 120.000 Αμερικανοί και πάνω από 65.000 υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ. Διαβάστε περισσότερα…

μέσω Λόγιος Ερμής: EKTAKTO! Ετοιμασίες για εισβολή στη Συρία; Αποσύρεται η Ελληνική πρεσβεία;.

22/07/2012 Posted by | ΓΕΝΙΚΑ, Παγκόσμια θέματα | , , , , , , , , | Σχολιάστε

Σύγκρουση θρησκευτικών και πολιτικών γεωστρατηγικών στη Συρία

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Στη Συρία εξελίσσεται ένας σκληρός και αιματηρότατος πόλεμος, που οφείλεται στο αυταρχικό καθεστώς του Μπασίρ αλ Άσαντ, αλλά και στη σύγκρουση θρησκευτικών και πολιτικών γεωστρατηγικών. Θύμα του ο ίδιος ο λαός της Συρίας και ιδιαίτερα οι Χριστιανοί της χώρας, οι οποίοι από φόβο θανάτου τηρούν σιωπή, όμως στην πραγματικότητα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Οι συγκρουόμενες και αλληλομισούμενες ισλαμικές παρατάξεις τους θεωρούν εξίσου «μαύρα πρόβατα» και κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους με οποιοδήποτε ισλαμικό καθεστώς κι αν επικρατήσει*.

22/07/2012 Posted by | Παγκόσμια θέματα | , , , , , , , , | Σχολιάστε

Ἀναγνώστε τό φύλλον τῆς 20.07.12 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου» (αρ. φ. 1936)

◇ Μὲ νέαν δυναμικὴν παρέμβασίν του ὁ Σεβ. Πειραιῶς πρὸς τὸν Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν ἐπαναφέρει εἰς τό προσκήνιον τήν ἀναγνώρισιν τῶν ἀντιπαπικῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων (8η καί 9η).

◇ Ὁ Πρωθυπουργὸς κ. Σαμαρᾶς προεκλογικῶς εἶχεν ἐκφράσει τὴν ἀντίθεσίν του εἰς τὴν διακοπὴν τῆς μισθοδοσίας τοῦ Ἱ. Κλήρου ὑπὸ τοῦ Κράτους.

◇ Πρό μηνῶν τόν ἀπεμάκρυναν, τώρα τόν ἐπαναφέρουν ὡς ἐκπρόσωπον μας εἰς τό ΠΣΕ. Πρόκειται διά τόν Σεβ. Μητροπολίτην Μεσσηνίας. Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀναιρεῖ τόν ἑαυτόν της.

◇ Ὕμνοι διά τήν φιλοπαπικήν πορείαν τοῦ ἀοιδίμου Οἰκ. Πατριάρχου Ἀθηναγόρου.

◇ Ἡ ἑνότης τοῦ Χριστοῦ καί ἡ «ἕνωσις» τῶν ἀντιχρίστων. Τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου.

◇ «Ἁμαρτάνουν οἱ κληρικοί, ὅταν χωρίζουν τούς ἀνθρώπους μέ κομματικά κριτήρια καί ταυτίζονται μέ κομματικάς παρατάξεις» ἐπισημαίνει εἰς συνέντευξίν του ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος. Τό Κανονικόν Δίκαιον τῆς Ἐκκλησίας ἀπαγορεύει εἰς τούς Κληρικούς νά πολιτεύωνται.

◇ Ἡ μανία τοῦ καινούργιου.Ὑπό τοῦ Μοναχοῦ Μωυσέως, Ἁγιορείτου.

◇ Ἡ διδασκαλία τοῦ Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου περί τῆς αἱρέσεως τοῦ Παπισμοῦ. Τοῦ πρεσβυτέρου π. Ἀγγέλου Ἀγγελακοπούλου, Ἐφημερίου Ἱ. Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου Πειραιῶς.

◇ Ἡ ἐπίσκεψις τοῦ Πάπα εἰς τό Νίς προκαλεῖ κρίσιν εἰς τάς σχέσεις τῶν Πατριαρχείων Σερβίας καί Μόσχας.

◇ Τζαμί-«Κυψέλη» τρομοκρατῶν ἐσχεδίαζαν αἱ Βρεττανικαί μυστικαί ὑπηρεσίαι εἰς τήν Ἑλλάδα συμφώνως πρός ἀποκαλύψεις τῆς ἐφημερίδος «Τέλεγκραφ».

Γεγονότα καί Σχόλια. Βιβλιοκρισίαι καί ἄλλη ἐνδιαφέρουσα ὕλη συμπληρώνουν τό φύλλον.

Πηγή: http://www.impantokratoros.gr/1BCE1907.el.aspx

Διαβάστε το φύλλο από την ιστοσελίδα του Ορθοδόξου Τύπου, κάνοντας κλικ εδώ: Φύλλο 1936.

Το φύλλο μπορείτε να το κατεβάσετε και από το 4shared κάνοντας κλικ εδώ: 1936.

Για εμφάνιση σε πλήρη οθόνη, κάντε κλικ εδώ: +

View this document on Scribd

22/07/2012 Posted by | Εκκλησιαστική-Επικαιρότητα, Ορθόδοξος τύπος, Οικουμενισμός, Ρωμαιοκαθολικισμός - Παπισμός | , , , , , , , , , | 1 σχόλιο

Οι θλίψεις και τα λυπηρά που συμβαίνουν στη ζωή, γίνονται αφορμή στους ανδρείους και άξιους αγωνιστές να στεφανωθούν από το Θεό. Άγ. Αντώνιος

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΗΠΤΙΚΩΝ – Α΄ ΤΟΜΟΣ

Μέγας Αντώνιος: Συμβουλές για το ήθος των ανθρώπων σε 170 κεφάλαια

κεφ. 76-80

76. Πρέπει να έχομε υπόψη ακατάπαυστα οι φρόνιμοι άνθρωποι ότι με το να υποφέρομε μικρούς και λιγόκαιρους κόπους στη ζωή, πολύ μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση απολαμβάνομε μετά το θάνατο. Γι΄αυτό εκείνος που πολεμά κατά των παθών του και θέλει να στεφανωθεί από το Θεό, αν πέσει σε αμαρτία, ας μη χάσει το θάρρος του και μείνει στη πτώση του απελπισμένος, αλλά να σηκωθεί και ν’ αρχίσει πάλι να αγωνίζεται και να φροντίσει να στεφανωθεί. Και αν ξαναπέσει, πρέπει μέχρι την τελευταία αναπνοή να σηκώνεται. Γιατί οι σωματικοί κόποι είναι όπλα και μέσα για ν’ αποκτήσομε τις αρετές και σώζουν την ψυχή.

 77. Οι θλίψεις και τα λυπηρά που συμβαίνουν στη ζωή, γίνονται αφορμή στους ανδρείους και άξιους αγωνιστές να στεφανωθούν από το Θεό. Γι’ αυτό πρέπει στη ζωή τους να γίνουν σαν νεκροί για όλα τα βιοτικά πράγματα. Fιατί ο νεκρός δεν θα φροντίσει ποτέ για τίποτε αυτού του κόσμου.

 78. Δεν πρέπει η λογική και αγωνιζόμενη ψυχή, ευθύς αμέσως να φοβάται και να δειλιάζει απέναντι στα πάθη, γιατί έτσι θα θεωρηθεί δειλή και θα περιφρονηθεί. Γιατί η ψυχή που ταράζεται από τις φαντασίες της ζωής, απομακρύνεται από τα πρέποντα. Στα αιώνια αγαθά προηγούνται οι αρετές της ψυχής μας, ενώ στις αιώνιες κολάσεις αιτία είναι οι θεληματικές κακίες των ανθρώπων.

 79. Ο λογικός άνθρωπος πολεμείται δια μέσου των αισθήσεων από τα ψυχικά πάθη. Πέντε είναι οι αισθήσεις του σώματος: όραση, όσφρηση, ακοή, γεύση, αφή. Υποκύπτοντας μέσω των αισθήσεων αυτών στα τέσσερα πάθη αιχμαλωτίζεται η άθλια ψυχή. Κι είναι αυτά τα τέσσερα πάθη της ψυχής: κενοδοξία, χαρά, θυμός, δειλία. Όταν λοιπόν ο άνθρωπος με τη φρόνηση και την επανειλημμένη σκέψη σαν καλός στρατηγός γίνει κύριος των παθών και τα νικήσει, δεν πολεμείται πλέον από αυτά, αλλά έχει ειρήνη στην ψυχή του και στεφανώνεται από το Θεό ως νικητής.

 80. Από εκείνους που διανυκτερεύουν στα πανδοχεία, μερικοί βρίσκουν κρεβάτια. άλλοι δεν έχουν κρεβάτι. κοιμούνται στο πάτωμα και εντούτοις ροχαλίζουν όπως κι εκείνοι που κοιμούνται σε κρεβάτι. Κι όταν περάσει η νύχτα, πρωί- πρωί αφήνουν το κρεβάτι τους και το πανδοχείο και φεύγουν όλοι μαζί, έχοντας μόνο τα πράγματά τους. Κατά τον ίδιο τρόπο και όλοι όσοι γεννιούνται σ’ αυτόν τον κόσμο, και οι φτωχοί και οι πλούσιοι και επίσημοι, βγαίνουν από την ζωή σαν από πανδοχείο, χωρίς να παίρνουν μαζί τους τίποτε από τις απολαύσεις του βίου και από τα πλούτη τους, παρά μόνον τα έργα τους, καλά ή κακά, όσα έκαναν στη ζωή τους.

 Πηγή: http://paterikakeimena.blogspot.gr/2010/01/170.html

22/07/2012 Posted by | συμβουλές για το ήθος των ανθρώπων, Καταπολέμηση παθών, Φιλοκαλικά | , , , , , , , , | Σχολιάστε

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – Κυριακή Ζ’ Ματθαίου.

Πηγή:  http://www.impantokratoros.gr/B1ABA583.el.aspx

22/07/2012 Posted by | πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος, mp3 | , , , , , , , | Σχολιάστε