ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

Γραφείο επί των Αιρέσεων Ι.Μ.Π.: Πρώτες θλιβερές διαπιστώσεις από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Με πολύ θλίψη και οδύνη ψυχής παρακολουθήσαμε από τα ΜΜΕ την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου αρχής γενομένης από την Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Πεντηκοστής και καταθέτουμε με πολλή συντομία στις γραμμές που ακολουθούν στον πιστό λαό του Θεού τις πρώτες διαπιστώσεις μας. Πρώτη θλιβερή διαπίστωση, η παρουσία και συμπροσευχή κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, των αιρετικών Παπικών, Προτεσταντών και Μονοφυσιτών, κάτι το οποίον, όπως είναι γνωστό σε όλους, απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες. Οι Ορθόδοξοι προκαθήμενοι και οι άλλοι συμμετάσχοντες ιεράρχες καταπάτησαν Ιερούς Κανόνες, Αποστολικούς και Συνοδικούς, θέλοντας έτσι εκ προοιμίου να στείλουν ένα μήνυμα σ’ όλο τον κόσμο, πόσο σέβονται τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και κατ’ επέκτασιν τον Συνοδικό Θεσμό, για τον οποίο κόπτονται και ομιλούν με μεγαλόστομες διακηρύξεις.

Η συνέχεια εδώ: Γραφείο επί των Αιρέσεων Ι.Μ.Π.: Πρώτες θλιβερές διαπιστώσεις από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

28/06/2016 - Posted by | ΓΕΝΙΚΑ

1 σχόλιο »

 1. ΕΥΓΕ, ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΕΥΓΕ, αξιότιμοι υπεύθυνοι του Γραφείου αιρέσεων και παραθρησκειών της Ιεράς Μητροπολεως Πειραιώς για την ασκηθείσα υφ υμών κριτική του επιεικώς αξιοθρήνητου κειμένου του κ.Βλαντή.
  Δυστυχώς το φιλοπατριαρχικό amen.gr δάνεισε τον τελευταίο καιρό τις διαδικτυακές του στήλες σε διάφορα πρόσωπα που κακοποίησαν βαναύσως την αλήθεια στην απέλπιδα και εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία προσπάθειά τους να προσδώσουν κύρος στο συνοδικό έκτρωμα του Κολυμπαρίου εκτοξεύοντας, κάποιοι από αυτούς, και τους «κατάλληλους» και στην περίπτωση του κ.Βλαντή «ακένωτους» χαρακτηρισμούς σε βάρος των διαφωνούντων με τις στρεβλές τους απόψεις και θέσεις.
  Αυτό που περιποιεί, αναντιλέκτως, τιμή στους συντάκτες της προς το κείμενο του κ.Βλαντή κριτικής από την πλευρά του αντιαιρετικού γραφείου τυγχάνει το ανεπίδεκτο αμφισβητήσεως γεγονός επί τη βάσει του οποίου οι προαναφερθέντες, διά του τρόπου με τον οποίο διατύπωσαν την κριτική τους , διατήρησαν «επίπεδο», κατά το δη λεγόμενο, και δε διολίσθησαν σε ύβρεις και απαξιωτικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους αντιφρονούντες όπως συνέβη, δυστυχώς, στην περίπτωση του «χαριτόβρυτου» κειμένου του κ.Βλαντή.
  Περιμένουμε από τον κ.Βλαντή να παύσει να καταφεύγει στον ακένωτο οικουμενιστικό και «πολιτικά ορθό» λεξιλογικόν «ανθώνα» προκειμένου να αντλεί από εκεί «χαριτόβρυτες» λέξεις και φράσεις προς εκτόξευση εναντίον όσων δε συντονίζονται με τις σαθρές του θέσεις και να μελετήσει σε βάθος και άνευ προκαταλήψεως την πληθώρα των κειμένων που απαξίωσαν, εξ αντικειμένου, τη «σύνοδο» για το κύρος της οποίας κόπτεται.
  Ιδιατέρως τον καλούμε να εγκύψει προσεκτικά στις ουσιώδεις αναφορές, επισημάνσεις και κριτικές για την ψευδο-συνοδο θέσεις του εγκρίτου δημοσιογράφου κ.Παπαθανασόπουλου! Θα του κάνει πολύ καλό κάτι τέτοιο!

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ | 07/07/2016


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s