ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

Δωδεκαθεϊστές: «Βρισκόμαστε υπό χριστιανική κατοχή»

Aυτή είναι η οργάνωση Δωδεκαθεϊστών «Ελλήνων Επιστροφή»- «Βρισκόμαστε υπό χριστιανική κατοχή», υποστηρίζουν

Για τον δωδεκαθεϊσμό στην Ελλάδα ασχολείται σε ντοκιμαντέρ του το βρετανικό δίκτυο BBC, με αφορμή την έναρξη του Θερινού Ηλιοστασίου στις 21 Ιουνίου, ημερομηνία που κατά το BBC έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους δωδεκαθεϊστές, με το ντοκιμαντέρ να αναφέρει πως έχουν οργάνωση με το όνομα «Ελλήνων Επιστροφή» και επιδιώκουν να ξαναφέρουν στο προσκήνιο την αρχαία ελληνική θρησκεία.

Η «Ελλήνων Επιστροφή» σύμφωνα με το BBC, επιδιώκει να φέρει ξανά στο προσκήνιο «τη θρησκεία, τις αξίες, τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων», καθώς και τα Προμήθεια, τους εορτασμούς δηλαδή προς τιμήν του μυθικού τιτάνα Προμηθέα στον, Ολυμπο.

Ποιες είναι οι σχέσεις τους με τον Χριστιανισμό

Ο ιδρυτής της οργάνωσης Τρίφων Ολύμπιος, μιλώντας στο BBC υποστηρίζει πως οι σχέσεις δωδεκαθεϊστών- Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν βελτιωθεί, καθώς «κατάλαβαν ότι δεν είμαστε επικίνδυνοι, ούτε παγανιστές, ούτε σατανιστές. Είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι με ιδέες χρήσιμες για την κοινωνία», λέει χαρακτηριστικά, αν και επισημαίνει πως η χώρα βρίσκεται «υπό Χριστιανική κατοχή».

Ιδιόρρυθμο το μείγμα των μελών τους- Από αριστερούς μέχρι εθνικιστές

Η «Ελλήνων Επιστροφή», όπως μας διαφωτίζει το BBC, έχει ως επίκεντρό της το Δωδεκάθεο, ενώ οι οπαδοί της αποτελούν ένα «ιδιόρρυθμο μείγμα…από θιασώτες του New Age, αριστερούς που απεχθάνονται την εξουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και Ελληνες εθνικιστές οι οποίοι θεωρούν ότι η Ορθοδοξία έχει καταστρέψει οτιδήποτε ήταν αυθεντικά ελληνικό».

Εχουν τεταμένες σχέσεις με το ελληνικό κράτος

Οι σχέσεις των δωδεκαθεϊστών με το κράτος, είναι ιδιαίτερα τεταμένες, καθώς όπως αναφέρει το BBC καμία από αυτές τις τελετές δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία, με αποτέλεσμα να αρνείται το ελληνικό κράτος να τους χορηγήσει άδεια για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους σε αρχαίους ναούς της Ελλάδας.

Πόσοι είναι οι δωδεκαθεϊστές στην Ελλάδα

Για τον αριθμό τους, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, ωστόσο ένα από τα μέλη της οργάνωσης των δωδεκαθεϊστών ο Πέρσης Αργυρός, μιλώντας στο BBC υποστηρίζει πως «ο αριθμός των πιστών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να είμαστε πολύ μεγάλοι για να μας αγνοήσουν».

Πηγή: iefimerida.gr

20/06/2013 - Posted by | Αρχαιολατρία, Εθνικά θέματα | , , , , ,

1 σχόλιο »

  1. καμένοι!!!

    Μου αρέσει!

    Σχόλιο από Ανώνυμος | 21/06/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s