ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

«Θα παραδώσουμε τους πυραύλους S-300 στη Συρία» ξεκαθαρίζει η Ρωσία

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ: Η ευρωπαϊκή απόφαση βλάτπει τη διμερή πρωτοβουλία διάσκεψης για τη Συρία, λέει η ΜόσχαΟι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ: Η ευρωπαϊκή απόφαση βλάτπει τη διμερή πρωτοβουλία διάσκεψης για τη Συρία, λέει η Μόσχα   (Φωτογραφία:  Reuters )

Μόσχα, Ρωσία

Την έντονη αντίδρασή της στην μη ανανέωση -ουσιαστικά, άρση- του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων στη Συρία εκφράζει η Μόσχα.

Η κίνηση «βλάπτει άμεσα τις προοπτικές» της διεθνούς διάσκεψης για την επίλυση της συριακής κρίσης, λέει η ρωσική πλευρά, αναφερόμενη στη ρωσοαμερικανική πρωτοβουλία που έχει βρει θετική ανταπόκριση στη Δαμασκό.

Η Μόσχα τονίζει ότι θα προχωρήσει με την παράδοση των αντι-αεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία, λέγοντας ότι τα όπλα θα βοηθήσουν στην αποτροπή της ξένης παρέμβασης στη συριακή διαμάχη.

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι πύραυλοι αποτελούν «σταθεροποιητικό παράγοντα» που θα αποτρέψουν «ορισμένους θερμοκέφαλους» από το να εισέλθουν στη διαμάχη.

Νωρίτερα, ο ρώσος υφυπουργός είχε πει: «Αποφασίστηκε άρση του εμπάργκο παρά τις δηλώσεις από την πλευρά της ΕΕ υπέρ μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στη διακήρυξη της Γενεύης (του Ιουνίου του 2012) και παρά τη συμφωνία για την ανάγκη να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για τη Συρία».

Η απόφαση, υποστήριξε, «έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την πολιτική της ΕΕ», κάνοντας λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Ριαμπκόφ πρόσθεσε ότι «η ανικανότητα της συριακής αντιπολίτευσης να ορίσει αντιπρόσωπο αποτελεί το «κύριο εμπόδιο» για την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης».

«Οι διαφορές ανάμεσα στις οργανώσεις που μάχονται το καθεστώς και η ανικανότητα των εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της ΕΕ, να εξασφαλίσουν ένα επίπεδο εκπροσώπησης με κύρος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο σήμερα για την πραγματοποίηση της διάσκεψης» πρόσθεσε ο Ριάμπκοφ.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχαν συναντηθεί ξανά τη Δευτέρα, αυτή τη φορά στο Παρίσι, για την προετοιμασία της διάσκεψης.

Οι δυο υπουργοί, στους οποίους ανήκει η πρωτοβουλία για τη σύγκληση της διάσκεψης «Γενεύη 2» επικεντρώνονται στη σύνθεση της λίστας των συμμετεχόντων στη διάσκεψη.

Και μπορεί η Δαμασκός να «συμφώνησε κατ’ αρχήν» στη συμμετοχή της στη διάσκεψη, η συριακή αντιπολίτευση, η οποία συνέρχεται από την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη, εμφανίζεται βαθιά διχασμένη και δεν έχει αναφερθεί ακόμα στη δική της συμμετοχή.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231250477

Advertisements

28/05/2013 - Posted by | ΓΕΝΙΚΑ, Παγκόσμια θέματα | , , , , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s