ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

Μισθό 250-300 ευρώ με λιγότερες ώρες εργασίας ζήτησαν 11 πολυεθνικές

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ αυτες ειναι οι 11 πολυεθνικες που ζητησαν μισθο 250-300 ευρω για τους νεους ανεργους για να επενδυσουν:

1.Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
2.Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas.
3.Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas.
4.Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.
5.Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.
6.Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina -NOYNOY.
7.Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.
8.Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.
9.Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.
10. Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.
11.Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικων υλικων Ytong-Thrakon

Δύο μερούλες αν δεν πάρει κανένας Ελληνας προϊόντα από τις παραπάνω δουλεμπορικές σπείρες, θα το σκεφτούν πολύ προτού κάνουν άλλη τέτοια πρόταση.

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο

Μισθό 250-300 ευρώ με λιγότερες ώρες εργασίας ζήτησαν 11 πολυεθνικές

Μισθό 250-300 ευρώ με λιγότερες ώρες εργασίας ζήτησαν 11 πολυεθνικές

Απαίτηση – σοκ, για νέα μείωση στον κατώτατο μισθό των άνεργων νεαρής ηλικίας που θα απασχολούνται με μειωμένο ωράριο, έβαλαν στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον Κ. Χατζηδάκη.

Οι πολυεθνικές έθεσαν θέμα μείωσης του μισθού στα επίπεδα των 250-300 ευρώ για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» το ζήτημα του κατώτατου ημερομισθίου στην Ελλάδα έθεσαν την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ.
Κ. Χατζηδάκη και συμμετείχαν σε αυτήν όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ανακοίνωσαν πρόσφατα επέκταση των δραστηριοτήτων τους.


«Θα επεκτεινόμασταν και άλλο, αν η Ελλάδα ήταν φιλικότερη προς τις επενδύσεις» είπαν με μία φωνή και οι 11 μάνατζερ, ζητώντας κυρίως περιορισμό της γραφειοκρατίας, μείωση του κόστους ενέργειας και απλοποίηση των διαδικασιών για παραγωγικές δραστηριότητες.
Εκεί όμως που οι μάνατζερ αιφνιδίασαν την κυβέρνηση ήταν όταν έθεσαν ζήτημα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα των νέων ανέργων.

«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα» πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.
«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. I will pass it through» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, εννοώντας ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, για να ξεφύγει από την πίεση.
«Δηλαδή για τι επίπεδα μισθών μιλάτε;» ρώτησε ένας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση.
«Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» συμφώνησαν οι οκτώ από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών, με επικεφαλής στη μακρά συζήτηση που έγινε τους μάνατζερ των εταιρειών Barilla, Bic Violex και Nestle.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Nestle κ.
Raymond Franke έθεσε και ένα άλλο ζήτημα, από αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να αγγίξει και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συζητεί. «Πρέπει να μειωθεί η περίοδος της προμήνυσης (σ.σ.: της προειδοποίησης για να απολυθεί ένας υπάλληλος για να του καταβληθεί μικρότερη αποζημίωση). Είναι απαγορευτική» σημείωσε, αλλά στο ζήτημα αυτό δεν αναφέρθηκε κάποιος άλλος.
«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα επίπεδα των μισθών δεν μπορούν να πέσουν άλλο» έσπευσε να υπενθυμίσει κάποια στιγμή ο κ. Χατζηδάκης, όμως οι εκπρόσωποι των εταιρειών επέμειναν και έδειξαν αποφασισμένοι να πιέσουν και άλλο. «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα «μια δουλειά θέλω, ό,τι να ‘ναι και όσο να ‘ναι»».

Πηγή:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113003233

Advertisements

18/03/2013 - Posted by | Εθνικά θέματα, Χρηματο-οικονομικά θέματα. | , , , , , ,

13 Σχόλια »

 1. Βλέπω πάντως μέσα, εταιρείες σαν την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που είναι από τις εκείνες που δεν μείωσαν (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) τους μισθούς των υπαλλήλων τους και συνεχίζει την αγορά ελληνικού κριθαριού. Χμ χμ
  Μου κάνει εντύπωση.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από stefanos | 19/03/2013

 2. Ίσως να παρασύρθηκε από τις άλλες. Μακάρι να παίξει αρνητικό ρόλο στα σχέδιά τους

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από Φώτης | 19/03/2013

 3. Αξίζει πάντως να πούμε ότι εταιρείες όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ή η Unilever συνεχίζουν να επενδύουν , κρατούν τα εργοστάσια στην Ελλάδα και να διατηρούν τους μισθούς των εργαζομένων στα ίδια επίπεδα, παρʼ όλη την κρίση!

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από iasonas | 20/03/2013

 4. Αδελφέ iasona δεν αντιλέγω στα λεγόμενά σου. Όμως επειδή κάτι είχα ακούσει για την Unilever παλιά και δεν θυμάμαι (ίσως να ήταν σπόνσορας στο Κώδικα Νταβίντσι) πάντως έκανα μια μικρή έρευνα και βρήκα ένα άρθρο που την κατατάσσει στις μαφίες των τροφίμων… βλ. https://simeron.wordpress.com/2013/03/20/i-mafia-twn-trofimwn-kai-ta-metallagmena/

  Ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από Φώτης | 20/03/2013

 5. Οι μισές από αυτές τις εταιρείες έχουν προβεί σε διάψευση της είδησης. Κάτι δεν μου κτυπάει καλά σε αυτό το δημοσίευμα του βήματος. Αθηναικη ζυθοποιό, Maria (μισό), Βιόλες, Friesland (noynoy), Philip moriss (papastratos) έχουν την παραγωγή στην Ελλάδα. H Unilever δήλωσε ότι θα φέρει την παραγωγή ακόμα 100 κωδικών στην Ελλάδα, ενώ η Henkel σε συνεργασία με την Ρολκο ξαναφέρνει μετά από 15 χρονιά την παραγωγή των Ντιξαν + Νεοματ στην Ελλάδα. Μου φαίνεται σαν ψευδό δημοσίευμα πληρωμένο από τους μεταπράτες ώστε να χτυπηθεί ότι έχει απομείνει από την Ελληνική παραγωγή. Οι μισές από αυτές τις εταιρείες έχουν προβεί σε διάψευση της είδησης. Κάτι δεν μου κτυπάει καλά σε αυτό το δημοσίευμα του βήματος. Αθηναικη ζυθοποιό, Maria (μισό), Βιόλες, Friesland (noynoy), Philip moriss (papastratos) έχουν την παραγωγή στην Ελλάδα. H Unilever δήλωσε ότι θα φέρει την παραγωγή ακόμα 100 κωδικών στην Ελλάδα, ενώ η Henkel σε συνεργασία με την Ρολκο ξαναφέρνει μετά από 15 χρονιά την παραγωγή των Ντιξαν + Νεοματ στην Ελλάδα. Μου φαίνεται σαν ψευδό δημοσίευμα πληρωμένο από τους μεταπράτες ώστε να χτυπηθεί ότι έχει απομείνει από την Ελληνική παραγωγή.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από ipokratis | 08/04/2013

 6. Κάποιες από τις εταιρείες που αναφέρετε δεν έχουν κάνει ούτε μείωση προσωπικού ούτε μειώσεις μισθών και συνεχίζουν τις επενδύσεις τους δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Μήπως είναι ελληνικό ‘ράδιο αρβύλα’; Αλλωστε ήδη έστειλαν διαψεύσεις κάποιοι απο τους παρευρισκόμενους

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από ΓΟΥΙΝΟΝΑ Π. | 20/05/2013

 7. Ωραία! Ας μου επιτραπεί λοιπόν να το αφήσω το άρθρο μαζί με τα σχόλιά σας για να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια. Ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από Φώτης | 20/05/2013

 8. με αφορμη το παραπανω ποστ θα ηθελα να προτεινω κατι διαφορετικο..πιο λαικο και ελληνικο κακατα την γνωμη μου.Τη στιγμή που το κράτος «διώχνει» με το φοροεισπρακτικό του σύστημα εταιρίες όπως η 3-Ε (Βουλγαρία) όπου με τη σειρά τους διώχνουν κόσμο . Εν τέλει δεν θέλω να πάρω το μέρος της Αθηναϊκης Ζυθοποιίας αλλά κάθε εταιρίας που χρειάζεται αυτό το κράτος , (είτε λέγεται ΑΓΕΤ Ηρακλής , ειτε Alusystem , είτε Unilever) ελπίζοντας πως αν μέσα στη κρίση μπορεί να υπάρχει ένας τομέας που δίνει δουλεία μέσω των εταιριών Amstel-Calsberg-Βεργίνα-Heineken-Αλφα ας τις αφήσουμε να το κάνουν , στηρίζοντας τις , αφού στηρίζουμε τους ανθρώπους εκείνους όπου αύριο θα μπούν να ψωνίσουν ψωμί απο το μαγαζί μου , να αγοράσουν τον καφέ απο το μαγαζί σου , να πληρώσουν για συντάξεις και για ταμείο ανεργίας απο τις κρατήσεις τους όπως κάνουμε και όλοι άλλωστε . Ελπίζω πάνω απο όλα για το καλό της πατρίδας μου και για τις καλές τύχες όλων μας . Εάν διαβάσατε αυτές τις σειρές σας ευχαριστώ .

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από ronaldo | 27/05/2013

 9. Ναι, από μια άποψη έχεις δίκαιο. Όμως μπορεί και να αληθεύει το ότι κάποιοι… ανάγκασαν τις ελληνικές εταιρείες είτε να κλείσουν είτε να φύγουν, προκειμένου να έρθουν οι ξένες.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από Φώτης | 27/05/2013

 10. καλησπερα σας, υπαρχει και η αλλη πλευρα που δεν βλεπουμε και εξηγω : Ναι, η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών βιομηχανιών και των ελληνικών προϊόντων. Αυτό όμως δεν το πετυχαίνει κανείς με το μποϊκοτάζ των προϊόντων που έρχονται από άλλες χώρες γενικά και αόριστα. Γιατί μπορεί π.χ. η ΑΜΣΤΕΛ και η ΗΕΙΝΕΚΕΝ να είναι Ολλανδικές μάρκες αλλά η βιομηχανία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και παραγωγή στην Ελλάδα. Από την άλλη, πολλά ελληνικά brandnames έχουν πωληθεί σε πολυεθνικές εταιρείες ή έχουν τα εργοστάσια παραγωγής τους εκτός Ελλάδας.
  Όσοι με ευκολία καλούν τον κόσμο να καταναλώνει γενικώς και αορίστως ελληνικά αναψυκτικά, για παράδειγμα, καταδικάζουν σε κλείσιμο αμιγώς ελληνικές βιομηχανίες που δουλεύουν «φασόν» ξένα brandnames.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από PAVLOS | 06/06/2013

 11. φαντασου ποσο μας δουλευουν λεγοντας οτι ειναι και δημοσιογραφικη επιτυχια μια τετοια ειδηση. Δεν εχουν καταλαβει οτι κλεινοντας τα εργοστασια επιχειρησεων θα γινουμε εργατες στην ιδια μας την χωρα ? Ναι υπαρχει κριση αλλα αυτες οι εταιρειες γιατι συνεχιζουν και επενδυουν ειτε σε ελληνικη (ΑΘΗΝΑΙΚΗ) ειτε σε ελληνικα χερια(ΓΙΟΥΝΙΛΙΒΕΡ) ?

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από antimaxos | 17/06/2013

 12. Ειναι ανηθικα ψευδη ολα ..στηριξτε εταιρειες που επενδυουν στην ελλαδα και οχι εταιρειες που κλεινουν και πετανε τον κοσμο στον δρομο.. Οποια εταιρεια δημιουργει θεσεις εργασιας οφειλουμε να την στηριξουμε ..μπορει για παραδειγμα αμστελ και αζαξ να ειναι ξενα ονοματα οι δυο αυτες ομως εταιρειες εχουν την παραγωγη τους στην ελλαδα για αυτο πρεπει να στηριξουμε τους εργαζομενουνς που δουλευουν στην παραγωγη..το τελευταιο που μας εμεινε

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από antonia makr. | 25/06/2013

 13. νομιζω οτι εχει πολλα λαθη στοιχεια το συγκεκριμενο. Πρωτον διαψευστηκε εδω και καιρο δευτερον ειναι περιεργο διοτι οι εταιρειες που αναφερει π.χ. η μπικ και η αθηναικη ζυθοποιια συνεχιζουν επενδυσεις σε ελληνικη γη και ελληνες υπαλληλους ..και τριτον και σημαντικοτερον ..θυμιζει την ιστορια με τα ελληνικα προιοντα που ψαχναμε εναγωνιως στα ραφια των σουπερ μαρκετ λες και οι μπυρες και τα ξυραφακια δεν φτιαχνονται απο ελληνικα χερια. Διαφωνειτε ?

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από stamatis 1967 | 02/07/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s