ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

Κυκλοφορεῖ τό φύλλον τῆς 18.5.12 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»

◇ Ἐδέχθη μὲ τιμὰς εἰς τὸ Φανάρι ἕνα διεκκλησιαστικὸν οἰκουμενιστὴν ἀπατεῶνα.  «Γκάφα» ἢ ἔμμεσος ἀναγνώρισις τῆς Οὐνίας ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου;

◇ Ἡ Νέα Ἐποχὴ εἰς τὸ ὄνομα τῆς Πανθρησκείας καταργεῖ ὅλα τὰ θρησκευτικὰ σύμβολα εἰς τοὺς Ὀλυμπιακοὺς τοῦ Λονδίνου. Καθιερώνει ἕνα νέον σύμβολον πίστεως, τό ὁποῖον θά ἑνώση τούς πιστούς, οἱ ὁποῖοι θά συμμετάσχουν εἰς τούς Ὀλυμπιακούς Ἀγῶνας. Ὅλα τά χαρακτηριστικά του.

◇ Ὀλόκληρος ὁ φάκελλος τοῦ διεκκλησιαστικοῦ ἀπατεῶνος, τὸν ὁποῖον ἐδέχθη μὲ τιμὰς ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης. Εἶναι πρώην σχισματικὸς ὁ Μητροπολίτης τοῦ Πατριαρχείου Κιέβου, Προτεστάντης, Ὀρθόδοξος, Παπικός, Οὐνίτης.

◇ Διατί εὐθύνεται ἡ «Γενιά τοῦ Πολυτεχνείου» διά τήν καταστροφήν καί τόν ἐξευτελισμόν τῆς Ἑλλάδος.  Τούς λόγους ἀναλύει εἰς πατριωτικήν ἐγκύκλιόν του ὁ Σεβ. Ἀλεξανδρουπόλεως κ. Ἄνθιμος.

◇ Ἔντονοι προβληματισμοί εἰς τήν συντριπτικήν πλειοψηφίαν τῆς Διοικούσης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος διά τήν ὑπερψήφισιν μικρῶν κομμάτων.

◇ Ναί εἰς τήν σωτηρίαν τῆς οἰκονομίας, ὄχι εἰς τό «ξεπούλημα» τῶν ἐθνικῶν θεμάτων καί τάς ἀπειλάς ἐναντίον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

◇ Πῶς οἱ θεολόγοι μέ τήν συντονισμένην δρᾶσιν των ἀπέτρεψαν τήν παγίδευσιν τῆς ΔΙΣ εἰς τήν ἀλλαγήν τοῦ Μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν.

◇ Ἡ ἱστορικὴ ἐπιστολὴ τοῦ συνδέσμου θεολόγων Μακεδονίας – διὰ νὰ μὴ ἀλλάξη τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν.

◇ Νέα ἀποκαλυπτικὰ στοιχεῖα διὰ τὸ ἰσλαμικὸν κίνημα τοῦ Φατουλὰχ Γκιουλέν, τὸ ὁποῖον «δουλεύει» διὰ τὴν Τουρκίαν.

◇ Οἱ αἱρετικοὶ καὶ ἡ Ἁγία Γραφή. Χρυσοστομικαὶ ἐπισημάνσεις. Τοῦ Πρωτ. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου.

Ἐπίσης βιβλιοκρισίαι, γεγονότα, σχόλια καί ἄλλα ἐνημερωτικοῦ περιεχομένου θέματα συμπληρώνουν τήν ὕλην τῆς ἐφημερίδος.

Πηγή: http://www.impantokratoros.gr/orthodoxostypos-1852012.el.aspx

Διαβάστε το φύλλο από την ιστοσελίδα του Ορθοδόξου Τύπου, κάνοντας κλικ εδώ:  Φύλλο 1927.

Το φύλλο μπορείτε να το κατεβάσετε και από εδώ: 1927, ή από το παρακάτω παράθυρο.

Για εμφάνιση σε πλήρη οθόνη, κάντε κλικ εδώ: + 

View this document on Scribd

21/05/2012 - Posted by | Εθνικά θέματα, Εκκλησιαστική-Επικαιρότητα, Κείμενα στα νεοελληνικά., Ορθόδοξος τύπος, Οικουμενισμός, Προτεσταντισμός, Πολιτική ενημέρωση, Ρωμαιοκαθολικισμός - Παπισμός | , , , , , , , , ,

1 σχόλιο »

 1. Ερωτήματα ενός πιστού.

  Αν όντως αληθεύει πως ανησυχούν οι ιεράρχες για την άνοδο των κομμάτων της αριστεράς, θα ήθελα με την ιδιότητα του πιστού μέλους της Εκκλησίας, να εκφράσω τις παρακάτω απορίες.
  Γιατί δεν έχουν οι ιεράρχες την ίδια ή και περισσότερη ανησυχία, για την επικράτηση των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υποκρίνονται σεβασμό και πίστη, ενώ στην πραγματικότητα προωθούν την, χωρίς Χριστό και κατά του Χριστού, παγκοσμιοποίηση;
  Πόσους νόμους έχουν ψηφίσει αυτά τα δύο κόμματα κατά της πίστης; Ποιος ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης; Ποιος δεν απέτρεψε οριστικά την καύση των νεκρών; Ποιος εξαθλίωσε το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία; Ποιος έφτιαξε τα άθλια βιβλία της ιστορίας της γλώσσας κ.τ.λ.; Ποιος δεν πληρώνει για την χειροτονία ιερέων; Ποιος θεωρεί την Εκκλησία «φορέα»; Ποιος προωθεί την κάρτα του πολίτη και το ηλεκτρονικό φακέλωμα; Ποιος … ποιος ….ποιος …….
  Οι ιεράρχες δηλώνουν δημόσια έτοιμοι να πεθάνουν για την πατρίδα!!! Ποιος υπέγραψε στην δανειακή σύμβαση την άνευ όρων και αμετάκλητα παράδοση της εθνικής ασυλίας; Ποιο Θείο η ανθρώπινο δίκαιο δέχεται να εξαθλιώνονται λαοί μέχρι εξοντώσεως, για την φιλαργυρία, την φιλαρχία και την αισχροκέρδεια μιας διεθνούς ελίτ; Αυτά τα δύο κόμματα δεν δέχτηκαν και δεν προωθούν με ψεύδη ασύστολα την καταστροφή της χώρας; Δέχεται ο Θεός τα ψεύδη; Δεν έκλεισαν με τις συγχωνεύσεις τα σχολεία; Δεν έκλεισαν τα νοσοκομεία; Δεν έγινε ο μισός πληθυσμός άνεργος; Πού είναι το ενδιαφέρον των ποιμένων για το ποίμνιο;
  Φανερώστε αυτά τα ψέματα και τότε θα έχετε ταΐσει τον λαό πνευματικά με την αλήθεια. Θα έχετε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αποτίναξη της χρεοκρατίας, που είναι δικτατορία και καταπάτηση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Αυτήν η δικτατορία μάλιστα εξαπλώνεται και σε άλλα κράτη και μας θυμίζει την παγκόσμια δικτατορία για την οποία έγραψε ο γέροντας Παϊσιος. Δώστε την πνευματική τροφή που έδωσε ο Γέροντας και έτσι θα εμποδίσετε την έλλειψη της υλικής και δε θα χρειάζεται να κάνετε συσσίτια. Ή μήπως νομίζετε, ότι είναι κανείς ευτυχισμένος και ότι είναι αξιοπρεπές, για το πλήθος των νεόπτωχων, να μπαίνουν στη σειρά για ένα κομμάτι ψωμί; Όχι πως είναι κακό να ταΐζει κανείς τους πεινασμένους, αλλά είναι κακό να μη αξιοποιεί τις δυνατότητές του, ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η τιμή στους πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα το ποίμνιο της Ελληνικής Εκκλησίας. Είναι κακό να μη φροντίζει την πνευματική και την σωματική υγεία και την προκοπή του λαού, όταν μάλιστα αυτή είναι η αποστολή του.
  Δεν είναι χειρότερη και καταστροφικότερη η υποκρισία των δύο αυτών κομμάτων από την εχθρότητα των κομμάτων της αριστεράς; Εκεί ξέρεις ότι είναι λύκοι, εδώ ο λύκος παριστάνει το πρόβατο. Έτσι περνάει η ίδια κακία, χωρίς να βρίσκεται ο ανεύθυνος υπεύθυνος. Χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα η προδοσία.
  Αυτή η καλυμμένη και πονηρή κακιά είναι πιο επικίνδυνη. Στην καθαρά θρησκευτική της πλευρά εκφράζεται με τον οικουμενισμό και στην πολιτική-κοινωνική της εκφράζεται με την χρεοκρατία. Αυτά τα δυο είναι μεστά ψεύδους, πονηρίας και αδικίας. Παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο. Είναι η παγκόσμια δικτατορία της αντίχριστης παγκοσμιοποίησης. Είναι να απορεί κανείς πως δεν το βλέπουν και δεν το κηρύττουν αυτό οι ιεράρχες. Αυτά και τα δύο τα τρέφει και τα προωθεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν τους ανησυχεί αυτό τους ιεράρχες.
  Έχασαν λέει το άρθρο την νεολαία. Εγώ λέω πως έχασαν και τα γηρατειά. Λέω ότι τους έχασαν όλους. Και μένα που γράφω με έχασαν και δεν τους εμπιστεύομαι. Δεν μας έχασε η πίστη και ο Χριστός, αλλά μας έχασε ο κλήρος που έχει τα ανώτατα αξιώματα. Ο λόγος είναι απλός. Δεν νοιάζονται και δεν φροντίζουν για μας πουθενά και για τίποτα. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν ακολουθούν το παράδειγμα των αγίων της εκκλησίας μας. Δε μας πείθουν ότι θέλουν την πνευματική και εθνική μας ανάσταση. Την συντηρούν την εξαθλίωση και δεν υπάρχει σε αυτούς πνοή λευτεριάς. Πότε κέρδισε η συντήρηση της μιζέριας νέο ή γέρο;
  Θα με καταλογίσουν και μένα στους εχθρούς της εκκλησίας αν διαβάσουν τα παραπάνω αλλά, μήπως εμείς που αυτοί θεωρούν εχθρούς είμαστε η Εκκλησία για την οποία θα δώσουν λόγο στον Χριστό;
  Θα το μάθουμε στην ώρα της κρίσης. Ως τότε θα κάνουμε επιλογές. Στις επιλογές υπάρχουν και παρατάξεις νέες που αξίζει να τις δοκιμάσει ο λαός. Που δεν είναι ούτε αριστερές ούτε πονηρές. Η ¨ΚΟΙΝΩΝΙΑ¨ είναι μια τέτοια παράταξη και ίσως να είναι «η» παράταξη.

  Χρίστος Τσικούρας.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από Χρίστος Τσικούρας | 23/05/2012


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: