ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

ΗΠΑ: «Το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικά αλλά θα το εμποδίσουμε»

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ προσδιόρισαν το χρονικό διάστημα εντός του οποίου υπολογίζουν ότι το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα για να συμπληρώσουν ότι θα κάνουν «ότι μπορούν για να μην συμβεί αυτό» μη εξαιρώντας ακόμα και ένοπλη δράση.

«Το Ιράν θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο μέσα σε διάστημα 12 μηνών» είπε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική  εκπομπή «60 Minutes» που προβλήθηκε χθες το βράδυ.
 
Σύμφωνα με τον Πανέτα οι ΗΠΑ και ο Μπαράκ Ομπάμα έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο. «Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς και είναι επίσης κόκκινη γραμμή για τους Ισραηλινούς, συνεπώς εδώ μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο» πρόσθεσε ο Πανέτα.
 
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνα είπε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν οποιοδήποτε βήμα κριθεί αναγκαίο για να σταματήσουν το Ιράν, αν λάβουν πληροφορίες ότι η Τεχεράνη προχωρεί στην ανάπτυξη πυρηνικού όπλου. Όταν ρωτήθηκε αν στα βήματα αυτά περιλαμβάνονται και στρατιωτικές επιλογές, ο Πανέτα απάντησε: «Καμιά επιλογή δεν έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

30/01/2012 - Posted by | Παγκόσμια θέματα | , , , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: