ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

Η Ομοιοπαθητική ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη.

01. Δεν αποτελεί ιατρική ειδικότητα

Όταν κανείς ομιλεί για την Oμοιοπαθητική πρέπει κατ’ αρχήν να γνωρίζει ότι δεν αναφέρεται σε κάποια ιατρική ειδικότητα όπως είναι η χειρουργική, η μαιευτική κ.λ.π., αφού όπως οι ίδιοι οι ομοιοπαθητικοί ομολογούν, «… σε καμιά χώρα, τουλάχιστον του ανεπτυγμένου κόσμου, δεν υφίσταται η Oμοιοπαθητική σαν επίσημη κρατική πανεπιστημιακή ειδικότητα»1. Η Oμοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που βασίζεται, όπως θα δούμε, στην ολιστική θεώρηση του κόσμου και του ανθρώπου. Ο ιδρυτής της Σαμουήλ Xάνεμαν, γερμανός γιατρός, στο βασικό σύγγραμμά του «Όργανον της Θεραπευτικής Tέχνης», υποστηρίζει την εξής θέση: «Mεγάλη ποικιλία δύναμης βρίσκεται κρυμμένη σ’ αυτά τα ίδια τα φυτά, των οποίων τα εξωτερικά χαρακτηριστικά γνωρίζουμε από καιρό, αλλά των οποίων τις ψυχές – εσωτερικότητες όπως ήταν, και οποιοδήποτε θείο στοιχείο έχουν αυτά, δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα»2. Aυτή την ύπαρξη «θείου στοιχείου» σε όλη την κτίση αναλύει και ένας συνεχιστής του Xάνεμαν, ο James Tyler Kent, που γράφει ότι… Περισσότερα μέσω Η Ομοιοπαθητική ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη.

Δείτε επίσης:

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ :ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ «ΜΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΙΚΤΩΝ» ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ» misha

23/09/2011 - Posted by | ΓΕΝΙΚΑ, Ομοιοπαθητική | , , , ,

5 Σχόλια »

 1. ΑΠΟ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΛΑΨΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.ΑΠΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ !ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ…..!ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΜΗΛΗΣΕΙ ΜΕ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ PLACEBO OTI KAI NA ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ ΤΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΝ 3 Η 5 ΕΤΩΝ ΤΗ PLACEBO ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΕΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΑΠΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΑΝΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από Ανώνυμος | 24/09/2011

 2. ΑΠΟ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΛΑΨΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.ΑΠΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ !ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ…..!ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΜΗΛΗΣΕΙ ΜΕ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ PLACEBO OTI KAI NA ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ ΤΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΝ 3 Η 5 ΕΤΩΝ ΤΗ PLACEBO ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΕΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΑΠΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΑΝΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από ΙΩΑΝΝΗΣ | 24/09/2011

 3. Για ομοιοπαθητική κάνει λόγο και Άγιος Νικόδημος στο Πηδάλιο… Εδώ πάντως αναφερόμαστε στην ομοιοπαθητική που συνδέεται με Ινδουϊσμό, στην οποία αποδίδουν θεϊκά στοιχεία, ενέργειες στα «φάρμακα», τα ευλογούν γκουρού κάνοντας και τελετές, καλώντας πνεύματα κτλ. Μπορεί να υπάρχουν και υγιείς καταστάσεις ομοιοπαθητικής, όμως όπως λέει και ο λαός: «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Συγκεκριμένα, όπου δει κανείς ομοιοπαθητική, 99,9% η ατμόσφαιρα θα εμπνέεται από νεοποχήτικες ιδεολογίες μακρυά από την Ορθοδοξία, αν και πολλές φορές έχουν και άγιες εικόνες. Τελικά δηλαδή είναι καλύτερα να το απορρίπτει κανείς και να χει το κεφάλι του ήσυχο. Υπάρχει τρόπος να σιγουρευτεί κανείς ότι ο ομοιοπαθητικός που θα πάει δεν είναι αιρετικός; Μάλλον όχι. Και γιατί να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία, να κάνει γενική εξομολόγηση και να αφήσει ένα άνθρωπο να εισέλθει στη προσωπική του ζωή και να λάβει κανόνες διατροφής και συμπεριφοράς, ανάλογα με το ψυχοσωματικό τεστ που θα περάσει κτλ κτλ, ενώ ακούγονται τόσα και τόσα. Στην Ελλάδα π.χ. η μοναδική σχολή ομοιοπαθητικής είναι του Βυθ… που είναι νεοποχήτης. Λοιπόν μακρυά… και… μηδένα προ του τέλους μακάριζε.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από simeron | 24/09/2011

 4. Για ομοιοπαθητική κάνει λόγο και Άγιος Νικόδημος στο Πηδάλιο… Εδώ πάντως αναφερόμαστε στην ομοιοπαθητική που συνδέεται με Ινδουϊσμό, στην οποία αποδίδουν θεϊκά στοιχεία, ενέργειες στα “φάρμακα”, τα ευλογούν γκουρού κάνοντας και τελετές, καλώντας πνεύματα κτλ. Μπορεί να υπάρχουν και υγιείς καταστάσεις ομοιοπαθητικής, όμως όπως λέει και ο λαός: “μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά”. Συγκεκριμένα, όπου δει κανείς ομοιοπαθητική, 99,9% η ατμόσφαιρα θα εμπνέεται από νεοποχήτικες ιδεολογίες μακρυά από την Ορθοδοξία, αν και πολλές φορές έχουν και άγιες εικόνες. Τελικά δηλαδή είναι καλύτερα να το απορρίπτει κανείς και να χει το κεφάλι του ήσυχο. Υπάρχει τρόπος να σιγουρευτεί κανείς ότι ο ομοιοπαθητικός που θα πάει δεν είναι αιρετικός; Μάλλον όχι. Και γιατί να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία, να κάνει γενική εξομολόγηση και να αφήσει ένα άνθρωπο να εισέλθει στη προσωπική του ζωή και να λάβει κανόνες διατροφής και συμπεριφοράς, ανάλογα με το ψυχοσωματικό τεστ που θα περάσει κτλ κτλ, ενώ ακούγονται τόσα και τόσα. Στην Ελλάδα π.χ. η μοναδική σχολή ομοιοπαθητικής είναι του Βυθ… που είναι νεοποχήτης. Λοιπόν μακρυά… και… μηδένα προ του τέλους μακάριζε.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από simeron | 24/09/2011

 5. ΙΩΑΝΝΗ, να σε πληροφορήσω ότι ο Βυθούλκας, μεγάλος δάσκαλος της ομοιοπαθητικής από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, δεν είναι μηχανολόγος όπως εγώ αλλά πολιτικός υπομηχανικός. Επομένως άσε τα επιχειρήματα αυτά, και μακρυά από την ομοιοπαθητική. Πάρε καλύτερα placebo. Θα έχεις σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα.

  Μου αρέσει!

  Σχόλιο από Ανώνυμος | 29/03/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: