ΣΗΜΕΡΟΝ

ἐὰν τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούσητε, μὴ σκληρύνητε τὰς καρδίας ὑμῶν

Αναφορικά στη πλάνη του μοναχού Μαξίμου Βαρβαρή.

Στην «πτώση και το τέλος του Αγίου Όρους» –σύμφωνα με προφητεία του οσίου Νείλου του Μυροβλήτου- αναφέρεται το ομώνυμο βιβλίο του αποτειχισμένου πλέον μοναχού Μάξιμου Βαρβαρή1 το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο2. Στο βιβλίο του μ.Μαξίμου διαβάζουμε:

Το έτος 1815 ο Άγιος Νείλος παρουσιάζεται, ως απεσταλμένος του Θεού, για πρώτη φορά σ’ ένα Αγιορείτη Μοναχό ονόματι  Θεοφάνη (μετέπειτα ονομασθέντα Αιχμάλωτος) και τον θεραπεύει από το δαιμόνιο που έπασχε. Στην συνέχεια άρχισε να του εμφανίζεται πολύ συχνά και να του λέγει διάφορες νουθεσίες, προτροπές και αποκαλύψεις δια το Άγιον Όρος και τον υπόλοιπον κόσμον, προστάζοντάς τον ταυτόχρονα όλα αυτά να τα διαδώσει, στους Αγιορείτας και όλους τους άλλους, μήπως και μετανοήσουν και σωθούν.

Επειδή δε ο Θεοφάνης είναι αγράμματος, λαμβάνει την εντολήν από τον Άγιο να τα  υπαγορεύσει καταλεπτώς εις τον παπά Γεράσιμον, δια να τα καταγράψει σε χαρτί, όπως και έγινε, προφητεύοντας ταυτόχρονα το κυνηγητό και τις διώξεις του Θεοφάνη και του παπά Γερασίμου, καθώς και την απόρριψη του χειρογράφου από τους Αγιορείτες.

Και για την προφητεία περί του τέλους του Αγίου Όρους:……………..

μέσω Η ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΝΕΙΛΟ ΤΟΝ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ;.

 

 

 

 

Η Ιερά Σύνοδος για το βιβλίο του μοναχού Μάξιμου Βαρβαρή

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ
ΜΑΞΙΜΟΥ ΒΑΡΒΑΡΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013»

   Αποφάσεις της τρίτης Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ.

για το μήνα Δεκέμβριο 2007.

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 12.12.2007, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Δεκέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου, του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου απουσιάζοντος, προεδρεύοντος δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκοπίου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Δ.Ι.Σ.:

Α. …

Β. …

Γ. …

Δ. Η Δ.Ι.Σ. κατόπιν σχετικών Γνωμοδοτήσεων των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και επί των Αιρέσεων, σχετικά με το εκδοθέν βιβλίο του φερομένου ως μοναχού κ. Μαξίμου Βαρβαρή, με τον τίτλο: «Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013 », ενημερώνει ότι το εν λόγω βιβλίο γέμει κακοδοξιών, δεν εκφράζει την Ορθόδοξη Θεολογία και Πίστη και συνιστά στους πιστούς να είναι προσεκτικοί σε κείμενα και λόγους που δεν στηρίζονται στην Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας μας. Επί των κανονικών προβλημάτων σχετικά με την αποπομπή του ανωτέρω από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, η Δ.Ι.Σ. απεφάνθη ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ορθώς έπραξε.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Πηγή: http://www.egolpion.com/51AB2087.el.aspx


Η αποτείχιση του μοναχού Μάξιμου Βαρβαρή έχει σχέση με την καταδίκη του βιβλίου του από την Εκκλησία;

14062011

Παρουσιάζουμε 3 από τις 14 σελίδες της επιστολής του μοναχού Μάξιμου Βαρβαρή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία δηλώνει την αποτείχισή του. Αυτό που μας κάνει εντύπωση δεν είναι η απόφασή του να αποτειχιστεί αλλά μερικές γραμμές από το κείμενό του σχετικά με την αντιμετώπιση όσων δεν δέχτηκαν τις κακοδοξίες του. Ο μοναχός Μάξιμος με λίγα λόγια μας λέει ότι:

Επειδή έχουμε κοινωνία με τους αιρετικούς δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε τα «σημεία των καιρών» που άφησε ο Κύριός μας προκειμένου να καταλάβουμε ότι φτάσαμε στο τέλος και που ο μοναχός Μάξιμος τα κατέγραψε στο βιβλίο του «Ο Αντίχριστος Ήλθεν 1983, 2013».

Και ότι:

«δεν αποκλείεται καθόλου, κάποιοι εξ αυτών, εκτός και όλων των άλλων πιθανών λόγων (;) να είναι ενεργά και συνειδητά όργανα του Αντιχρίστου και των σκοτεινών δυνάμεων που προετοιμάζουν πυρετωδώς την παγκόσμια κυβέρνηση…».

Κρίμα γέροντα…

Ολόκληρη την επιστολή του π.Μαξίμου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Πηγή: http://egolpio.wordpress.com/2011/06/14/maximos_apoteixisi/

Να και το όνομα του αντιχρίστου…  (δήθεν).

Και το όνομα αυτού ΦΟΧ – FOX ή και firefox!

Μετά το βιβλίο ”Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΗΛΘΕΝ 1983-2013” του π.Μάξιμου Βαρβαρή , το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ΚΑΚΟΔΟΞΟ από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, ο μοναχός Μάξιμος συνεχίζει ακάθεκτος τις ερμηνείες του περί αντιχρίστου και στο νέο του βιβλίο μας αποκαλύπτει το όνομά του.

Ανακάλυψε ότι το χξστ’ πρέπει να ‘διαβαστεί’ στο αγγλικό αλφάβητο και όχι στο Ελληνικό όπως έκαναν κάποιοι έως σήμερα. Βγάζει λοιπόν το όνομα FOX (Αλεπού) που το βλέπει παντού στη Γραφή πλέον… Το θέμα εκτός από αστείο είναι και τραγικό και παρακαλούμε την Ιερά Σύνοδο να ενημερώσει σύντομα το πλήρωμα της Εκκλησίας… κρίμα π.Μάξιμε!

Πηγή: http://egolpio.wordpress.com/2010/02/09/varvaris/

22/07/2011 - Posted by | ΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΠΑΘΗ - ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, Εκκλησιαστική-Επικαιρότητα, Μοναχός Μάξιμος Βαρβαρής

Sorry, the comment form is closed at this time.